Voorgerecht
Bietencarpaccio
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 193 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g verse roomkaas knoflook-daslook
- • 250 g verse geitenkaas
- • 75 g veldsla
- • 4 rode bieten
- • 1 rode paprika
- • Klein handje verse kruiden (bieslook, kervel)
- • 1 el witte balsamico
- • Zout & peper
- • Ook nodig: 4 hoge metalen kookringen.
BEreidings wijze
- Verpak de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 40 minuten tot 1 uur in een oven van 175ºC. Verwijder de folie en laat afkoelen.
- Meng ondertussen de kruiden in een kom met de geitenkaas en de roomkaas.
- Verwijder de kap en de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees heel fijn. Maak op smaak met wat peper en zout en meng er een ½ eetlepel condimento door.
- Bekleed de onderkant van de kookringen met plasticfolie en vul ze stevig voor driekwart met het kaasmengsel. Bedek met een laagje paprika. Zet de torentjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
- Schil de bieten en snijd ze met een scherp mes of goede kaasschaaf in mooie, dunne plakjes.
- Maak de borden op: schik de bietenplakjes in een cirkel op de borden en leg de veldsla erop. Neem de torentjes uit de vriezer en houd ze met de zijkant even onder de hete waterkraan zodat de inhoud er makkelijk uitglijdt; verwijder de plasticfolie en plaats ze midden op het bord. Besprenkel met de resterende condimento en serveer.
Boodschappen lijst
- Witte balsamicoazijn
6,09 250 ML
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas knoflook-daslook
2,79 150 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!