Beenham met canihua-pompoensalade
Beenham met canihua-pompoensalade

Hoofdgerecht

Beenham met canihua-pompoensalade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g beenham
3 takjes rozemarijn
SAUSJE:
1 sinaasappel, de rasp
1½ el honing
1½ el mosterd
Scheut olijfolie
POMPOEN-CANIHUASALADE:
800 g pompoen, in kleine stukjes
100 g canihua, goed gewassen
1 kleine paprika, in blokjes
5 el olijfolie + extra
3 el bieslook
1 el mosterd
1 el citroensap
Flinke handvol rucola
Handvol verkruimelde feta
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Maak een sausje van de olie met de honing, mosterd en sinaasappelrasp.
  3. Snijd een kruispatroon in de ham en leg hem in een grote ovenschaal. Wentel de ham door het sausje. Leg de rozemarijn erop en erbij.
  4. Braad de ham ca. 1 uur in de oven en maak intussen de salade.
  5. Snijd de ham in dunne plakken en serveer.
  6. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  7. Spreid de stukjes pompoen uit over een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster in 15-20 minuten gaar.
  8. Bereid intussen de canihua volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie met het citroensap, mosterd, bieslook en zout en peper.
  10. Hussel de pompoen, canihua, rucola, paprika en de dressing door elkaar en bestrooi met feta.
  11. Serveer de salade lauwwarm of koud bij de ham.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.