Hoofdgerecht
Beenham met canihua-pompoensalade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g beenham
- • 3 takjes rozemarijn
- • SAUSJE:
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 1½ el honing
- • 1½ el mosterd
- • Scheut olijfolie
- • POMPOEN-CANIHUASALADE:
- • 800 g pompoen, in kleine stukjes
- • 100 g canihua, goed gewassen
- • 1 kleine paprika, in blokjes
- • 5 el olijfolie + extra
- • 3 el bieslook
- • 1 el mosterd
- • 1 el citroensap
- • Flinke handvol rucola
- • Handvol verkruimelde feta
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Maak een sausje van de olie met de honing, mosterd en sinaasappelrasp.
- Snijd een kruispatroon in de ham en leg hem in een grote ovenschaal. Wentel de ham door het sausje. Leg de rozemarijn erop en erbij.
- Braad de ham ca. 1 uur in de oven en maak intussen de salade.
- Snijd de ham in dunne plakken en serveer.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Spreid de stukjes pompoen uit over een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster in 15-20 minuten gaar.
- Bereid intussen de canihua volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie met het citroensap, mosterd, bieslook en zout en peper.
- Hussel de pompoen, canihua, rucola, paprika en de dressing door elkaar en bestrooi met feta.
- Serveer de salade lauwwarm of koud bij de ham.
Boodschappen lijst
- Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!