Hoofdgerecht
Bataatfriet met volle yoghurt-mayo en radijskiemen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 grote zoete aardappels
- • 1 ei, alleen het eiwit
- • 200 ml zonnebloemolie
- • 50 g volle yoghurt
- • 30 ml witte wijnazijn
- • 2 el radijskiemen
- • 2 el bosui, in ringen
- • 2 el olijfolie
- • 1 el karwijzaad
- • 2 tl grof zeezout
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • Snufje fijn zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de zoete aardappels in grove friet vorm. Voeg het karwijzaad, olijfolie en grofzeezout toe en schep het om zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Bak de friet ca. 35 minuten gaar en schep ze om de 10 minuten om.
- Voeg in een litermaat de volle yoghurt, witte wijnazijn, eiwit, het gerookte paprikapoeder en fhet zout toe. Mix met behulp van een staafmixer langzaam de zonnebloemolie toe tot dat er een (emulsie) mayonaise ontstaat.
- Verdeel de zoete aardappelfrieten over 4 bakjes en garneer ze met de mayonaise, bosui en radijskiemen.
Boodschappen lijst
- Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Grof zeezout
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Ekoplaza campagne
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!