Bakken
Bananentaart met nougat crème
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 180 ml amandeldrink
- • 120 g tarwebloem
- • 50 g suiker
- • 1 rijpe banaan, geprakt
- • 2 el kokosolie
- • 1 tl appelazijn
- • ½ tl baksoda
- • Snufje zout
- • NOUGAT CRÈME:
- • 800 ml (2 blikken) kokosmelk, koudgezet
- • 80 g iChoc white nougat crisp chocolade
- • TOPPING:
- • 2 rijpe bananen, in plakjes
- • Handje walnoten, gehakt
- • Swirl ahoornsiroop of kokosbloesemsiroop
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix tot een glad deeg.
- Doe het deeg in de taartvorm en maak deze glad. Bak voor een kleine 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Zet een glazen kom een paar minuutjes in de koelkast. Giet dan het harde deel van de koude kokosmelk in de kom en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een geheel. Zet de kom even in de koelkast.
- Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je de nougat crème er gelijkmatig bovenop. Zet de taart dan terug in de koelkast voor 1-2 uur.
- Voeg net voor het serveren de plakjes banaan, gehakte walnoten en de siroop toe.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
5,49 330 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
2,99 1 Liter
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
1,79 330 Ml
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
- Baksoda
3,59 300 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,79 400 Ml
removeadd product to cart - Vegan melkchocolade white nougat crisp
2,39 80 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Donkere kokosbloesemsiroop
5,99 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van iChoc.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!