Bananentaart met nougat crème
Bananentaart met nougat crème

Bakken

Bananentaart met nougat crème

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
180 ml amandeldrink
120 g tarwebloem
50 g suiker
1 rijpe banaan, geprakt
2 el kokosolie
1 tl appelazijn
½ tl baksoda
Snufje zout
NOUGAT CRÈME:
800 ml (2 blikken) kokosmelk, koudgezet
80 g iChoc white nougat crisp chocolade
TOPPING:
2 rijpe bananen, in plakjes
Handje walnoten, gehakt
Swirl ahoornsiroop of kokosbloesemsiroop

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnede met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
  3. Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix tot een glad deeg.
  4. Doe het deeg in de taartvorm en maak deze glad. Bak voor een kleine 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
  5. Zet een glazen kom een paar minuutjes in de koelkast. Giet dan het harde deel van de koude kokosmelk in de kom en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een geheel. Zet de kom even in de koelkast.
  6. Wanneer de taart volledig is afgekoeld, smeer je de nougat crème er gelijkmatig bovenop. Zet de taart dan terug in de koelkast voor 1-2 uur.
  7. Voeg net voor het serveren de plakjes banaan, gehakte walnoten en de siroop toe.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Bananen

    2,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Baksoda

    3,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Walnoten

    2,79 125 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van iChoc.