Bakken
Bananenbrood met druiven en sinaasappel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 242 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 bananen, geprakt
- • 3 eieren
- • 1 el Griekse yoghurt
- • 120g amandelmeel
- • 120g glutenvrije havermout
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl kaneel
- • 1 sinaasappel, alleen de zeste
- • 1 snuf zout
- • ± 20 à 30 stuks druiven
- • ook nodig: cakeblik van ca. 20cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de bananen, eieren en Griekse yoghurt in een mengkom en mix tot een glad mengsel (handmixer lage stand).
- Voeg het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de sinaasappelzeste en een snuf zout toe. Meng door elkaar.
- Schep de helft van het beslag in het bakblik en verdeel de helft van de druiven erover. Giet de rest van het beslag erover en verdeel de overige druiven bovenop.
- Bak in ca. 35–45 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden.
Boodschappen lijst
- Witte eieren
2,79 6 stuks
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
1,39 150 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Glutenvrije havermout
3,69 450 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,99 35 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
4,98 1 kg
removeadd product to cart - Pitloze rode druiven
3,99 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







