Bananenbrood met druiven en sinaasappel
Bananenbrood met druiven en sinaasappel

Bakken

Bananenbrood met druiven en sinaasappel

  • Bakken
  • 8 personen
  • 242 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 bananen, geprakt
3 eieren
1 el Griekse yoghurt
120g amandelmeel
120g glutenvrije havermout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 sinaasappel, alleen de zeste
1 snuf zout
± 20 à 30 stuks druiven
ook nodig: cakeblik van ca. 20cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bananen, eieren en Griekse yoghurt in een mengkom en mix tot een glad mengsel (handmixer lage stand).
  3. Voeg het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de sinaasappelzeste en een snuf zout toe. Meng door elkaar.
  4. Schep de helft van het beslag in het bakblik en verdeel de helft van de druiven erover. Giet de rest van het beslag erover en verdeel de overige druiven bovenop.
  5. Bak in ca. 35–45 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.