Bananenbrood
Bananenbrood

Bakken

Bananenbrood

  • Bakken
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

6 grote eieren
Kokosmelk naar eigen inzicht
10 dadels, fijngemalen (of 2 el honing)
80 g roomboter, gesmolten
100 g kokosmeel
70 g amandelmeel
1 tl Keltisch zeezout
2 grote rijpe en zachte bananen
Handje rozijnen, kort geweekt in
lauwwarm water
2 tl natriumbicarbonaat (bicarbonaat, zuiveringszout of wijnsteenzuur)

BEreidings wijze

  1. Beboter een cakeblik van 28 cm.
  2. Doe de eieren in een kom met een beetje zout en klop ze luchtig met de hand of de mixer.
  3. Prak de bananen fijn en doe ze samen met de dadels bij de eieren.
  4. Doe wat kokosmelk en roomboter erbij en mix goed door elkaar.
  5. Doe het kokosmeel en amandelmeel erbij en klop goed door.
  6. Check of het beslag een ‘vladikte’ heeft, voeg zonodig meer kokosmelk toe.
  7. Voeg als laatste het bicarbonaat toe en mix dit er snel en kort door.
  8. Spatel nog snel de rozijnen erdoor.
  9. Zet het bananenbrood direct in de oven.
  10. Bak dit brood gedurende 40-55 min, check eventueel even met de satéprikker of het brood gaar is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk