Bakken
Bananenbrood
- • Bakken
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g kokosmeel
- • 80 g roomboter
- • 70 g amandelmeel
- • 10 dadels, fijngemalen (of 2 el honing)
- • 6 grote eieren
- • 2 grote & rijpe bananen
- • Handje rozijnen, kort geweekt in lauwwarm water
- • Kokosmelk naar eigen inzicht
- • 2 tl baksoda
- • 1 tl Keltisch zeezout
BEreidings wijze
- Beboter een cakeblik van 28 cm.
- Doe de eieren in een kom met een beetje zout en klop ze luchtig met de hand of de mixer.
- Prak de bananen fijn en doe ze samen met de dadels bij de eieren.
- Doe wat kokosmelk en roomboter erbij en mix goed door elkaar.
- Doe het kokosmeel en amandelmeel erbij en klop goed door.
- Check of het beslag een ‘vladikte’ heeft, voeg zonodig meer kokosmelk toe.
- Voeg als laatste het bicarbonaat toe en mix dit er snel en kort door.
- Spatel nog snel de rozijnen erdoor.
- Zet het bananenbrood direct in de oven.
- Bak dit brood gedurende 40-55 min, check eventueel even met de satéprikker of het brood gaar is.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Baksoda (zuiveringszout)
7,89 1 kg
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Keltisch zeezout grof
2,89 1 kg
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!