Bananen-pompoenbrood
Bananen-pompoenbrood

Bakken

Bananen-pompoenbrood

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

200 g pompoen, gekookt en in blokjes
100 g boekweitmeel
100 g lupinemeel
60 ml appel-mangopuree
50 g cashewnoten
8 gedroogde abrikozen, grof gehakt
2 eieren
2 bananen, gepureerd
1 el honing
1½ tl wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
Scheutje olie
Zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vermeng de cashewnoten met de honing en rooster ca. 5 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak dan grof.
  3. Meng alle ingrediënten in een grote kom met een garde door elkaar.
  4. Bekleed een kleine, lichtjes ingevette cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020/2021