Hoofdgerecht
Auberginestoof met harissa
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 371 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 3 sjalotten, grof gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 tomaten, in stukjes
- • 1 aubergine, in repen
- • 4 el olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
- • 2 el karwijzaad
- • 1 el harissa
- • 1 el paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Spreid de auberginereepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de karwijzaadjes, zout en peper en druppel er 2 eetlepels van de olijfolie over. Meng goed door. Rooster in de hete oven voor 20 minuten. Schep de aubergine halverwege een keer om.
- Verwarm intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de knoflook en sjalot glazig. Voeg de stukjes tomaat en de kikkererwten toe en bak ze op hoog vuur ca. 6 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de tomatenpuree, harissa, paprikapoeder en 50ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat zo ca. 15 minuten pruttelen en schep er dan de aubergine door. Breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Karwijzaad
2,99 45 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Zoet paprikapoeder
4,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!