Auberginestoof met harissa
Auberginestoof met harissa

Hoofdgerecht

Auberginestoof met harissa

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 371 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
3 sjalotten, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 tomaten, in stukjes
1 aubergine, in repen
4 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el karwijzaad
1 el harissa
1 el paprikapoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Spreid de auberginereepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de karwijzaadjes, zout en peper en druppel er 2 eetlepels van de olijfolie over. Meng goed door. Rooster in de hete oven voor 20 minuten. Schep de aubergine halverwege een keer om.
  3. Verwarm intussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de knoflook en sjalot glazig. Voeg de stukjes tomaat en de kikkererwten toe en bak ze op hoog vuur ca. 6 minuten onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de tomatenpuree, harissa, paprikapoeder en 50ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat zo ca. 15 minuten pruttelen en schep er dan de aubergine door. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.