Auberginerolletjes met geitenkaas, pijnboompitten en rucola
Auberginerolletjes met geitenkaas, pijnboompitten en rucola

Hoofdgerecht

Auberginerolletjes met geitenkaas, pijnboompitten en rucola

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 grote aubergine, in lange plakken van maximaal 1 cm dik gesneden
100 g zachte geitenkaas
4 el pijnboompitten
5 gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
handvol rucola, gewassen en gedroogd
zout en peper
scheutje olijfolie
citroensap

BEreidings wijze

  1. Gril de aubergineplakken (zonder olie) aan beide kanten op een grillplaat, op de barbecue of in een droge koekenpan tot ze gaar, wat zachter of licht geroosterd zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Meng de geitenkaas met de pijnboompitjes en de gedroogde tomatenstukjes en breng goed op smaak met zout en peper (als contrast met de pure aubergine).
  3. Schep een lepel geitenkaasvulling op de aubergine maar laat de rand vrij. Leg er een paar blaadjes rucola op en rol op.
  4. Besprenkel de rolletjes aan alle kanten met een beetje olijfolie en citroensap en leg ze tot gebruik afgedekt, met de 'sluiting' naar beneden, op een schaal.

Boodschappen lijst

Tips

Dit bericht komt uit Lekker Weten Zomer