Hoofdgerecht
Auberginecurry met amandelpasta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 450 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kokosmelk
- • 3 uien, in plakjes
- • 2 grote aubergines, in plakjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 rode peper, fijngehakt
- • 2 el ghee of plantaardige olie
- • 2 el tomatenpuree
- • 2 el amandelpasta
- • 1 el gemalen korianderzaad
- • 2 tl geel mosterdzaad
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl geraspte gember
- • 4 laurierblaadjes
- • Klein handje verse koriander, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verhit de ghee of olie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze ca. 10 minuten tot ze bruin beginnen te worden, af en toe roeren. Roer de knoflook en gember erdoor en bak al roerend een paar minuten mee.
- Voeg de laurierblaadjes, chilipeper, koriander, komijn, mosterdzaad, de amandelpasta en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
- Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Leg de plakjes aubergine erin en laat afgedekt 12-15 minuten zachtjes koken.
- Neem de deksel van de pan en laat de saus ongeveer 5 minuten indikken. Proef op zout en roer de verse koriander erdoor.
- Garneer met extra koriander en serveer met naanbrood of zilvervliesrijst.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Amandelpasta zeezout
5,59 175 Gram
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!