Hoofdgerecht
Auberginecurry met amandelpasta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 450 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 grote aubergines, in plakjes
- • 3 uien, in plakjes
- • 400 ml kokosmelk
- • 4 laurierblaadjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 rode peper, fijngehakt
- • 2 el ghee of plantaardige olie
- • 2 el tomatenpuree
- • 2 el amandelpasta
- • 1 el gemalen korianderzaad
- • 2 tl geel mosterdzaad
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • 1 tl geraspte gember
- • Klein handje verse koriander, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verhit de ghee of olie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze ca. 10 minuten tot ze bruin beginnen te worden, af en toe roeren. Roer de knoflook en gember erdoor en bak al roerend een paar minuten mee.
- Voeg de laurierblaadjes, chilipeper, koriander, komijn, mosterdzaad, de amandelpasta en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
- Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Leg de plakjes aubergine erin en laat afgedekt 12-15 minuten zachtjes koken.
- Neem de deksel van de pan en laat de saus ongeveer 5 minuten indikken. Proef op zout en roer de verse koriander erdoor.
- Garneer met extra koriander en serveer met naanbrood of zilvervliesrijst.
Boodschappen lijst
- Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Ghee naturel
4,19 100 GRAM
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Laurier
3,09 10 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Amandelpasta zeezout
10,39 350 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!