Auberginebootjes met spinazie en feta
Auberginebootjes met spinazie en feta

Bijgerecht

Auberginebootjes met spinazie en feta

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Voor de auberginebootjes:
2 aubergines, in de lengte gehalveerd
zeezout en versgemalen peper
scheut olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
Voor de spinazie:
scheutje olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
1 kleine ui, fijngesneden
beetje Himalayazout
300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
versgeraspte Parmezaanse kaas
2 el zwarte olijven, zonder pit en in stukjes
100 g feta
gemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kerf het vruchtvlees van de aubergines in met een schilmesje in de vorm van een visgraat. Wrijf ze daarna in met zeezout en versgemalen peper en bestrijk ze royaal met olijfolie. De olijfolie moet goed in de inkepingen zitten. Verdeel de knoflook over de bootjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn.
  3. Bereid tegen het einde van de gaartijd van de aubergines de spinazie: giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit hierin de knoflook en ui met een beetje zeezout. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en schep een paar keer goed om zodat de spinazie slinkt (ca. 1 minuut). Roer er, van het vuur af, de parmezaan door.
  4. Verdeel de spinazie over de auberginebootjes, verkruimel de feta erover en beleg met olijven. Bestrooi met peper en eventueel nog wat extra zout.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Women