Bijgerecht
Auberginebootjes met spinazie en feta
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • AUBERGINEBOOTJES:
- • 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • Scheut olijfolie
- • Zeezout & versgemalen peper
- • SPINAZIE:
- • 300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
- • 100 g feta
- • 4 teentjes knoflook, geperst
- • 1 kleine ui, fijngesneden
- • Handje Parmezaanse kaas, versgeraspt
- • 2 el zwarte olijven, zonder pit en in stukjes
- • Scheutje olijfolie
- • Snufje himalayazout
- • Gemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kerf het vruchtvlees van de aubergines in met een schilmesje in de vorm van een visgraat. Wrijf ze daarna in met zeezout en versgemalen peper en bestrijk ze royaal met olijfolie. De olijfolie moet goed in de inkepingen zitten. Verdeel de knoflook over de bootjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn.
- Bereid tegen het einde van de gaartijd van de aubergines de spinazie: giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit hierin de knoflook en ui met een beetje zeezout. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en schep een paar keer goed om zodat de spinazie slinkt (ca. 1 minuut). Roer er, van het vuur af, de parmezaan door.
- Verdeel de spinazie over de auberginebootjes, verkruimel de feta erover en beleg met olijven. Bestrooi met peper en eventueel nog wat extra zout.
Boodschappen lijst
- Griekse feta
4,29 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
19,49 1 Liter
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Fijn Himalayazout
5,99 500 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout fijn
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Zwarte kalamata olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!