Aspergesalade met ei en krieltjes
Aspergesalade met ei en krieltjes

Salade

Aspergesalade met ei en krieltjes

  • Salade
  • 4 personen
  • 227 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g witte asperges, geschild en in schuine stukjes van ca. 5 cm
450 g vastkokende krielaardappeltjes, gehalveerd
150 g gemengde sla
4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes
1 bosje radijs, gewassen en in kwarten
1 sjalot, fijngesnipperd
4 el bieslook, fijngehakt
4 el yoghurtdressing

BEreidings wijze

  1. Leg de stukjes asperge in een pan met ruim koud water en een snuf zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt, en laat 10 minuten staan met deksel op de pan. Giet daarna af en laat uitlekken.
  2. Zet de krieltjes in dezelfde pan op in ruim koud water en kook ze in 10-12 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  3. Meng in een grote schaal de gemengde sla met de asperges, krieltjes, eipartjes, radijs, sjalot en bieslook, voeg de dressing toe en schep voorzichtig om.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025