Hoofdgerecht
Aspergequiche met geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 894 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloem
- • 250 g groene asperges, harde onderkanten verwijderd
- • 200 ml volle kwark
- • 150 g koude boter
- • 150 g geraspte milde geitenkaas
- • 6 eieren
- • 1 tl gedroogde tijm
- • ¼ tl zout + extra naar smaak
- • Ook nodig: quiche-/taartvorm van 24 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Vermaal de bloem, boter, tijm en zout in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg 2 eieren toe en pulse totdat het deeg samenkomt. Haal het deeg uit de machine en kneed met je handen een paar keer goed door totdat je geen droge bloem meer ziet. Verpak het deeg in folie of een food wrap en leg minstens een half uur in de koelkast.
- Breng ondertussen een pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook. Blancheer hierin de asperges 3 minuten. Giet af en spoel koud na.
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 1/2 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
- Verdeel de asperges over de taartbodem.
- Klop de overige 4 eieren los en meng er de kwark door. Breng flink op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de asperges in de quichevorm en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de quiche in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Boodschappen lijst
- Geraspte milde geitenkaas
4,69 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Volle kwark
3,75 500 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,99 15 Gram
removeadd product to cart - Groene asperges
4,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!