Asperge-aardappelgratin met spekjes en oude kaas
Asperge-aardappelgratin met spekjes en oude kaas

Hoofdgerecht

Asperge-aardappelgratin met spekjes en oude kaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 663 kcal / portie

Ingrediënten lijst

900 g voorgegaarde aardappelschijfjes
800 g witte asperges, geschild en houtachtige onderkant verwijderd
250 ml kookroom
200 g gerookte spekjes, uitgebakken
75 g geraspte oude kaas
Zout & peper
Optioneel: 2 el tijmblaadjes
Ook nodig: vierkante ovenschaal van ca. 23x23 cm, lichtjes ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm en kook ze gaar in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten. Giet af.
  3. Breng de kookroom ruim op smaak met zout en peper. Meng in een ovenschaal de asperges met de aardappelschijfjes, de uitgebakken spekjes, de kookroom en eventueel de tijm. Strooi als laatste de oude kaas erover.
  4. Bak de gratin goudbruin in de oven voor ca. 25 à 30 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.