Hoofdgerecht
Asperge-aardappelgratin met spekjes en oude kaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 663 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 900 g voorgegaarde aardappelschijfjes
- • 800 g witte asperges, geschild en houtachtige onderkant verwijderd
- • 250 ml kookroom
- • 200 g gerookte spekjes, uitgebakken
- • 75 g geraspte oude kaas
- • Zout & peper
- • Optioneel: 2 el tijmblaadjes
- • Ook nodig: vierkante ovenschaal van ca. 23x23 cm, lichtjes ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm en kook ze gaar in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten. Giet af.
- Breng de kookroom ruim op smaak met zout en peper. Meng in een ovenschaal de asperges met de aardappelschijfjes, de uitgebakken spekjes, de kookroom en eventueel de tijm. Strooi als laatste de oude kaas erover.
- Bak de gratin goudbruin in de oven voor ca. 25 à 30 minuten.
Boodschappen lijst
- Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Pikante geraspte kaas
3,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!