Hoofdgerecht
Arancini van aspergerisotto
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 630 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g risotto met asperge, overgebleven van het recept Risotto met asperges en kip)
- • 70 g paneermeel
- • 40 g bloem
- • 2 eieren, losgeklopt
- • Ook nodig: frituurpan met olie
- • SALADE:
- • 50 g rucola
- • 8 cherrytomaatjes, in partjes
- • ½ rode ui, in dunne halve ringen
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak met een lepel en natte handen ca. 12 balletjes van de gegaarde risotto en leg ze voor ca. 30 minuten in de vriezer.
- Verhit de frituurpan tot 175°C.
- Doe bloem, losgeklopt ei en paneermeel in aparte bakjes. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in ca. 4 minuten.
- Maak ondertussen een eenvoudige salade van rucola, tomaatjes en rode ui. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Serveer met de arancini.
Boodschappen lijst
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!