Hoofdgerecht
Arancini van aspergerisotto
- • Hoofdgerecht
 - • 2 personen
 - • 630 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 150 g risotto met asperge, overgebleven van het recept Risotto met asperges en kip)
 - • 70 g paneermeel
 - • 40 g bloem
 - • 2 eieren, losgeklopt
 - • Ook nodig: frituurpan met olie
 - • SALADE:
 - • 50 g rucola
 - • 8 cherrytomaatjes, in partjes
 - • ½ rode ui, in dunne halve ringen
 - • 2 el olijfolie
 - • Zout & peper
 
BEreidings wijze
- Maak met een lepel en natte handen ca. 12 balletjes van de gegaarde risotto en leg ze voor ca. 30 minuten in de vriezer.
 - Verhit de frituurpan tot 175°C.
 - Doe bloem, losgeklopt ei en paneermeel in aparte bakjes. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in ca. 4 minuten.
 - Maak ondertussen een eenvoudige salade van rucola, tomaatjes en rode ui. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Serveer met de arancini.
 
Boodschappen lijst
-  Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart -  Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart -  Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart -  Rucola
2,29 75 Gram
removeadd product to cart -  Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!





