Arancini van aspergerisotto
Arancini van aspergerisotto

Hoofdgerecht

Arancini van aspergerisotto

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 630 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g risotto met asperge, overgebleven van het recept Risotto met asperges en kip)
70 g paneermeel
40 g bloem
2 eieren, losgeklopt
Ook nodig: frituurpan met olie
SALADE:
50 g rucola
8 cherrytomaatjes, in partjes
½ rode ui, in dunne halve ringen
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak met een lepel en natte handen ca. 12 balletjes van de gegaarde risotto en leg ze voor ca. 30 minuten in de vriezer.
  2. Verhit de frituurpan tot 175°C.
  3. Doe bloem, losgeklopt ei en paneermeel in aparte bakjes. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in ca. 4 minuten.
  4. Maak ondertussen een eenvoudige salade van rucola, tomaatjes en rode ui. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Serveer met de arancini.

Boodschappen lijst

  • product
    Cherrytomaten

    2,49 250 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Sjalotten

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tarwebloem

    2,19 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Rucola

    1,99 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Paneermeel

    2,39 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,29 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025