Bakken
Appeltaart met kwark
- • Bakken
- • 8 personen
- • 283 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g zelfrijzend bakmeel
- • 180 g suiker
- • 150 g kwark, losgeroerd met 50 ml water
- • 100 g boter
- • 4 appels
- • 3 eieren
- • 1 citroen, rasp + sap
- • Handje rozijnen, geweld
- • 1 tl gemalen kaneel
- • 1 tl vanille extract
- • Ook nodig: ingevette springvorm van 24 cm.
BEreidings wijze
- Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en meng deze in een kom met het citroensap.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren in een kom met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichtgeel van kleur is.
- Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. Haal de boter direct van het vuur zodra de boter gesmolten is.
- Giet de boter, terwijl je klopt, bij het eimengsel. Voeg de citroenrasp, het bakmeel, de kaneel en het vanille-extract toe en klop snel door. Meng er daarna de verdunde kwark door.
- Schep de appels en de rozijnen door het beslag en stort vervolgens in de springvorm.
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Royal Gala appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Volle kwark
3,75 500 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Wijntip! Dessertwijn van Stellar Organics. De Muscat druiven worden gedroogd op rooisbosbladeren. Dit geeft een stroperige wijn met kruidige tonen. Heerlijke bij zoete desserts waar rozijnen in gebruikt worden, omdat de wijn zelf in principe ook van rozijnen is gemaakt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!