Bakken

Appeltaart met kwark

  • Bakken
  • 8 personen
  • 283 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 appels
rasp + sap van 1 citroen
3 eieren
180 g suiker
100 g boter
200 g zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneel gemalen
1 tl vanille-extract
handje rozijnen, geweld
150 g kwark, losgeroerd met 50 ml water
ook nodig: ingevette springvorm van 24 cm

BEreidings wijze

  1. Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en meng deze in een kom met het citroensap.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Klop de eieren in een kom met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel lichtgeel van kleur is.
  4. Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. Haal de boter direct van het vuur zodra de boter gesmolten is.
  5. Giet de boter, terwijl je klopt, bij het eimengsel. Voeg de citroenrasp, het bakmeel, de kaneel en het vanille-extract toe en klop snel door. Meng er daarna de verdunde kwark door.
  6. Schep de appels en de rozijnen door het beslag en stort vervolgens in de springvorm.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Fantastische dessertwijn met veel concentratie. De Muscat druiven worden gedroogd op rooisbosbladeren. Dit geeft een stroperige wijn met kruidige tonen. Heerlijke bij zoete desserts waar rozijnen in gebruikt worden, omdat de wijn zelf in principe ook van rozijnen is gemaakt.