Bakken
Appeltaart
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 275 g zelfrijzend bakmeel
- • 150 g koude boter, in blokjes
- • 70 g stevia zoetpoeder
- • 1 ei
- • ½ tl zout
- • Mespunt kaneel
- • VULLING:
- • 1 kg zure appels
- • 1 ei
- • 1 citroen, het sap
- • 7 el stevia zoetpoeder
- • 2 el sinaasappelmarmelade
- • 2 el rozijnen
- • 1 tl kaneel
BEreidings wijze
- Kneed met koele hand een samenhangend deeg van alle deegingrediënten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Klop voor de vulling het ei met het citroensap, zoetpoeder en kaneel door elkaar met een mixer.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes en de rozijnen door het eimengsel.
- Vet een springvorm (24 cm) in en verwarm de oven voor op 175ºC.
- Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de vulling erover.
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
- Verwarm de sinaasappelmarmelade en bestrijk de appeltaart hiermee. Verwijder de ring van de springvorm zodra het gebak van de rand loslaat.
Boodschappen lijst
- Gemalen steviablad
10,99 100 Gram
removeadd product to cart - Milde sinaasappelmarmelade
2,89 340 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Pinova appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Special.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!