Bakken
Appelcake met yoghurt
- • Bakken
- • 4 personen
- • 125 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 eieren
- • 1 appel, de helft geraspt en andere helft in blokjes
- • 75 g lupinemeel
- • 25 g rijstmeel
- • 3 el pecannoten, grof gehakt
- • 2 el kaneel
- • 1 el magere yoghurt
- • 2 tl bakpoeder
- • Ook nodig: 1 klein cakeblik, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Maak een deeg van beide meelsoorten met de eieren, yoghurt, kaneel en bakpoeder. Schep de appelrasp- en blokjes en de pecans erdoor.
- Stort het mengsel in het cakeblik en bak in ca. 25-30 minuten gaar.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,69 35 Gram
removeadd product to cart - Rijstmeel
2,99 350 Gram
removeadd product to cart - Magere yoghurt
2,09 1 Liter
removeadd product to cart - Natyra appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
3,89 75 Gram
removeadd product to cart - Lupinemeel
3,39 200 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 17 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst Het lupinemeel dat wordt gebruikt voor de appelcake is van Joannusmolen. Het wordt gemaakt van lupinebonen, die rijk zijn aan eiwitten. Het glutenvrije meel is ideaal om mee te bakken of als bindmiddel in sauzen. Je kunt het lupinemeel ook toevoegen aan sappen of smoothies, voor extra eiwitten.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!