Appelcake met yoghurt
Appelcake met yoghurt

Bakken

Appelcake met yoghurt

  • Bakken
  • 4 personen
  • 125 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 eieren
1 appel, de helft geraspt en andere helft in blokjes
75 g lupinemeel
25 g rijstmeel
3 el pecannoten, grof gehakt
2 el kaneel
1 el magere yoghurt
2 tl bakpoeder
Ook nodig: 1 klein cakeblik, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak een deeg van beide meelsoorten met de eieren, yoghurt, kaneel en bakpoeder. Schep de appelrasp- en blokjes en de pecans erdoor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik en bak in ca. 25-30 minuten gaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Rijstmeel

    2,85 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Magere yoghurt

    1,89 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Jonagold appels

    2,99 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pecannoten

    3,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Lupinemeel

    3,34 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bakpoeder

    0,99 17 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst Het lupinemeel dat wordt gebruikt voor de appelcake is van Joannusmolen. Het wordt gemaakt van lupinebonen, die rijk zijn aan eiwitten. Het glutenvrije meel is ideaal om mee te bakken of als bindmiddel in sauzen. Je kunt het lupinemeel ook toevoegen aan sappen of smoothies, voor extra eiwitten.