Appel-venkelsalade met grie
Appel-venkelsalade met grie

Salade

Appel-venkelsalade met grie

  • Salade
  • 4 personen
  • 320 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 appels, liefst een combinatie van rood en groen
4 el olijfolie
1 el condimento bianco (witte balsamicoazijn)
2 tl mosterd
2 tl honing
zout en peper
2 venkelknollen, in dunne plakken (bewaar het groen voor garnering)
200 g Grie
paar takjes peterselie, gehakt

BEreidings wijze

  1. Steek het klokhuis met een appelboor uit de appels. Snijd de appels in dunne schijfjes.
  2. Maak een dressing van de olie met de azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  3. Maak 4 stapeltjes van appel en venkel en besprenkel met de dressing.
  4. Verkruimel de Grie erover en garneer met venkelgroen en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst