Sauzen & dressings
Appel-pruimenchutney
- • Sauzen & dressings
- • 2 personen
- • 75 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml appelazijn
- • 50 g suiker of honing
- • 4 kleine of 2 grote pruimen, in kleine stukjes
- • 2 appels, in kleine stukjes
- • 2 cm verse gember, geraspt
- • 1 teen knoflook, fijngesneden
- • ½ ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, in ringetjes
- • 1 tl kaneel
- • 1 tl kerrie
BEreidings wijze
- Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
- Giet de chutney in een schoon glazen potje en sluit goed af. Laat de chutney ca. 2 weken goed op smaak komen.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Natyra appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
5,29 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Varieer met kruiden en smaakmakers. Lekker bij kaas of koud vlees.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!