Appel-pruimenchutney
Appel-pruimenchutney

Sauzen & dressings

Appel-pruimenchutney

  • Sauzen & dressings
  • 2 personen
  • 75 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml appelazijn
2 appels, in kleine stukjes
2 grote of 4 kleine pruimen, in kleine stukjes
50 g suiker of honing
2 cm verse gember, geraspt
½ ui, gesnipperd
½ rode peper, in ringetjes
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl kaneel
1 tl kerrie

BEreidings wijze

  1. Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  2. Giet de chutney in een schoon glazen potje en sluit goed af. Laat de chutney ca. 2 weken goed op smaak komen.

Boodschappen lijst

  • product
    Kristalsuiker

    2,79 750 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Jonagold appels

    2,99 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde kerrie

    2,79 35 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Varieer met kruiden en smaakmakers. Lekker bij kaas of koud vlees.