Appel-mango-lassi met zijdentofu
Appel-mango-lassi met zijdentofu

Dranken

Appel-mango-lassi met zijdentofu

  • Dranken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g zijdentofu
400 ml bruisend water
360 g appel-mangopuree
1 citroen
3 el rietsuiker
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Pers de citroen uit. Neem een staafmixer en pureer 30 ml van het citroensap met de zijdentofu, het water, de appel-mangopuree, de suiker en een snufje zout. Goed pureren totdat de zijdentofu-lassi mooi schuimt en romig wordt. Gebruik eventueel een staafmixer met een klopper.
  2. Giet het drankje in glazen en serveer meteen. Of bewaar in de koelkast en schuim de lassi vlak voor het serveren opnieuw op. Smaakt heerlijk verfrissend op warme zomerdagen!

Boodschappen lijst

Tips

Tip: bereid dit recept ook eens met bessen (bijvoorbeeld bosbessen) of met ander fruit en een ander soort siroop! Naar gelang het fruit dat je gebruikt kan de structuur van de lassi veranderen. Voeg water toe indien nodig. Vervang bij verse bessen de helft van het water door ijsblokjes. Zo wordt de lassi lekker koel. Lassi kan je twee dagen in de koelkast bewaren.