Bakken
Appel-granola van de bakplaat
- • Bakken
- • 8 personen
- • 219 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g bloem
- • 200 g boter
- • 125 g granola
- • 100 g rozijnen
- • 100 g gemengde noten
- • 75 g suiker
- • 3 flinke appels
- • 1 citroen, het sap
- • 5 el abrikozenjam
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 snuf kaneel
- • 1 snuf zout
- • 1 klein snufje nootmuskaat
- • Ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20x20 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Smelt de boter rustig op laag vuur. Voeg de granola, bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout en bakpoeder toe en meng alles. Schep ongeveer driekwart van het mengsel in de vorm en druk aan.
- Schil de appels (of niter voor een ruwer resultaat), besprenkel ze met een beetje van het citroensap en rasp ze grof. Spreid de appelrasp en de rozijnen uit over het mengsel in de vorm. Verdeel de rest van het granolmengsel en de noten erover maar druk niet aan.
- Bak ca. 1 uur en 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
- Verwarm de jam in een steelpan en voeg de rest van het citroensap toe. Bestrijk de afgekoelde traybake hiermee. Snijd in vierkantjes
Boodschappen lijst
- Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen fruitbeleg
4,29 415 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Vezelrijke granola
5,29 350 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Notenmix
4,19 150 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst. Dit recept heeft als basis ingrediënt granola van Meesters van de Halm en is enorm veelzijdig. Je kan experimenteren met verschillende soorten granola die Meesters van de Halm aanbieden. Met suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk is er dan ook voor ieder wat wils! Voor 20 stuks
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!