Andijviestamppot met vegetarische burger
Andijviestamppot met vegetarische burger

Hoofdgerecht

Andijviestamppot met vegetarische burger

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 600 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g aardappels
1 stuk andijvie
2 rode uien
250 g kastanjechampignons
2 groenteburgers De Paddenstoel
1 el bakolie
1 el mosterd
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
  2. Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
  3. Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
  4. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de vegetarische burgers circa 6 minuten.
  5. Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
  6. Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignon-uienjus en een vegetarische burger.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu