Dessert
Ananas met champagnesabayon en vanille-ijs
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l sinaasappelsap
- • 225 g rietsuiker
- • 200 ml champagne of cava
- • 50 ml slagroom, lobbig geklopt
- • 4 eidooiers
- • 1 ananas, in blokjes van 2 cm
- • Vanille-ijs, voor erbij
BEreidings wijze
- Breng het sinaasappelsap met 175 gram van de rietsuiker aan de kook en schep de blokjes ananas erdoor. Laat ca. 2 uur trekken met deksel op de pan en zet de warmtebron uit.
- Maak de sabayon door de eidooiers, de rest van de rietsuiker en de champagne te mengen en au bain-marie met een garde te kloppen. Blijf kloppen tot de sabayon gaat binden. Klop de sabayon vervolgens op ijswater helemaal koud.
- Meng er de slagroom door.
- Verdeel de ananas over 4 schaaltjes, leg er een bolletje vanille-ijs op en schep er een flinke lepel sabayon over.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtade
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Boeren slagroom
1,99 200 ml
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
3,59 1 Liter
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Cava Brut Nature
12,99 750 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!