Ananas-kokostoetje
Ananas-kokostoetje

Dessert

Ananas-kokostoetje

  • Dessert
  • 4 personen
  • 549 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk
400 g ananas (ca. ½), in kleine blokjes
170 g witte chocolade, fijngehakt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
2 takjes munt, blaadjes kleingesneden
1 limoen, sap en rasp
2 el suiker
Snufje roze peper, grof gemalen of gekneusd

BEreidings wijze

  1. Verwarm de kokosmelk op laag vuur in een steelpan, voeg de witte chocolade toe en roer tot het is gesmolten.
  2. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en voeg al roerend toe. Giet het mengsel in 4 glaasjes, laat afkoelen en zet ca. 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Marineer intussen de ananasblokjes in een mengsel van suiker met limoensap- en rasp.
  4. Serveer de kokos-panna cotta met de gemarineerde ananasblokjes en garneer met roze peper en munt.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 35 minuten + 5 uur wachttijd