American pumpkin pancakes
American pumpkin pancakes

Lunch

American pumpkin pancakes

  • Lunch
  • 8 personen
  • 58 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g pompoen, geschild en in stukken
100 g verse pesto
100 g bloem
100 ml (plantaardige variatie op) melk
75 g kiemen naar keuze
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
1 el kokosolie
½ el Italiaanse kruiden
½ el bakpoeder
Snuf zout

BEreidings wijze

  1. Leg de stukken pompoen in een pan en zet ze net onder water. Breng aan de kook en kook de pompoen zacht en gaar. Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer. Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoenpuree, behalve de kokosolie, de kiemen en de pesto, en roer tot een dik en glad beslag.
  2. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan. Maak hoopjes van ongeveer 1 flinke eetlepel beslag in de pan en laat ze uitlopen tot kleine, dikke pannenkoekjes. Keer halverwege. Bak door tot al het beslag op is.
  3. Serveer de pannenkoekjes belegd met pesto en kiemen.

Boodschappen lijst

  • product
    Tarwebloem

    2,49 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Sango

    1,49 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bakpoeder

    1,09 17 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Oranje pompoen

    4,59 1 stuk

  • product
    Haverdrink

    2,49 1 LITER

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Net als het gerecht heeft deze mousserende Pozzo een zachte en lange smaak en een zachte 'mousse'. Daarnaast kunnen wat tonen van appel, peer en amandelen in de wijn herkend worden.