Lunch
Amandelcroissants
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 75 g amandelmeel
- • 75 g kristalsuiker + 1 el
- • 50 g roomboter, op kamertemperatuur
- • 2 grote of 4 kleine croissants
- • 1 middelgroot ei
- • ½ el citroenrasp
- • Amandelschaafsel, voor erover
- • Poedersuiker, om te garneren
BEreidings wijze
- Maak een suikersiroop door 75 ml water en 1 el suiker in een steelpan al roerend circa 1 minuut in te koken op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng voor de amandelvulling de boter in blokjes met 75 g suiker met de achterkant van een lepel in een kom. Voeg het ei toe en meng erdoor. Voeg het amandelmeel, een snuf zout en de citroenrasp toe en meng erdoor.
- nijd de (eventueel licht afgebakken) croissants open. Smeer met een kwastje de bovenkanten en binnenkanten in met de suikersiroop. Smeer op iedere onderkant van de croissants 1 volle el (grote croissants) of halve el (kleine croissants) van de amandelvulling. Leg de bovenkant erop en smeer deze ook in met 1 el of een halve el amandelvulling. Verdeel er wat amandelschaafsel over.
- Bak in circa 11-13 minuten in de oven. Strooi er wat poedersuiker over.
Boodschappen lijst
- Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Roomboter croissants
3,69 4 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Laura de Grave.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!