Amandelcroissants
Amandelcroissants

Lunch

Amandelcroissants

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

75 g amandelmeel
75 g kristalsuiker + 1 el
50 g roomboter, op kamertemperatuur
2 grote of 4 kleine croissants
1 middelgroot ei
½ el citroenrasp
Amandelschaafsel, voor erover
Poedersuiker, om te garneren

BEreidings wijze

  1. Maak een suikersiroop door 75 ml water en 1 el suiker in een steelpan al roerend circa 1 minuut in te koken op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Meng voor de amandelvulling de boter in blokjes met 75 g suiker met de achterkant van een lepel in een kom. Voeg het ei toe en meng erdoor. Voeg het amandelmeel, een snuf zout en de citroenrasp toe en meng erdoor.
  4. nijd de (eventueel licht afgebakken) croissants open. Smeer met een kwastje de bovenkanten en binnenkanten in met de suikersiroop. Smeer op iedere onderkant van de croissants 1 volle el (grote croissants) of halve el (kleine croissants) van de amandelvulling. Leg de bovenkant erop en smeer deze ook in met 1 el of een halve el amandelvulling. Verdeel er wat amandelschaafsel over.
  5. Bak in circa 11-13 minuten in de oven. Strooi er wat poedersuiker over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Laura de Grave.