Bakken
Amandelcake met dadels en sinaasappel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 305 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g amandelmeel
- • 200 g dadels, geweld
- • 125 ml ongezoete amandeldrink
- • 120 g kokosolie
- • 65 g kokosbloesemsuiker
- • 3 eieren
- • 2 sinaasappels
- • 2 el hornsiroop
- • 1 el amandelschaafsel
- • 1 tl vanillearoma
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • ½ tl kaneel
- • ½ tl zeezout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175℃ en vet een cakevorm (24 cm) in.
- Mix in een kom de kokosolie, kokosbloesemsuiker, vanille en de eieren met een (hand)mixer tot een luchtig geheel.
- Voeg dan de ongezoete amandelmelk en de rasp van 1 sinaasappel toe en mix nogmaals.
- Meng in een andere kom de droge ingrediënten (behalve de dadels) door elkaar en voeg vervolgens het natte mengsel toe. Mix alles met de hand goed door elkaar totdat er een egaal beslag zonder klontjes ontstaat .
- Snijd de (ontpitte) dadels in dunne reepjes en mix ook deze door het beslag.
- Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in 45-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Check met een sate prikker of de cake gaar is (deze moet er schoon uit komen).
- Laat de cake afkoelen en mix ondertussen 2 eetlepels ahornsiroop met de rasp van de overige sinaasappel en schenk dit over de cake. Garneer de cake eventueel met wat geroosterd amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
5,49 330 Gram
removeadd product to cart - Medjoul dadels
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
3,99 1 Liter
removeadd product to cart - Vanille extract
14,95 40 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,29 50 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!