Dessert
Amandel-panna cotta met aardbeien
- • Dessert
- • 4 personen
- • 113 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml amandeldrink
- • 200 g aardbeien, kroontje eraf en in partjes
- • 80 g kristalsuiker of kokosbloesemsuiker
- • 2 g agar-agar
- • 1 limoen, de rasp
- • 1 vanillestokje
BEreidings wijze
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met het puntje van je mes het merg los uit de binnenkant van het stokje.
- Verhit de amandeldrink met de suiker, het vanillestokje en het vanillemerg tot tegen het kookpunt aan en roer met een garde totdat de suiker is opgelost.
- Strooi de agar-agar erover en verhit nog een paar minuten al roerend zodat de agar-agar z’n werk kan doen. Verwijder dan het vanillestokje en verdeel het mengsel over 4 glaasjes. Laat opstijven in de koelkast, ca. 3 uur.
- Verdeel de aardbeipartjes over de panna cotta’s en rasp er verse limoenschil over.
Boodschappen lijst
- Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,79 1 Liter
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokje
2,99 5 Gram
removeadd product to cart - Agar-agar
2,99 12 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023. Bij het gebruik van kokosbloesemsuiker wordt de panna cotta wel wat minder wit.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!