Amandel-panna cotta met aardbeien
Amandel-panna cotta met aardbeien

Dessert

Amandel-panna cotta met aardbeien

  • Dessert
  • 4 personen
  • 113 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml amandeldrink
200 g aardbeien, kroontje eraf en in partjes
80 g kristalsuiker of kokosbloesemsuiker
2 g agar-agar
1 limoen, de rasp
1 vanillestokje

BEreidings wijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met het puntje van je mes het merg los uit de binnenkant van het stokje.
  2. Verhit de amandeldrink met de suiker, het vanillestokje en het vanillemerg tot tegen het kookpunt aan en roer met een garde totdat de suiker is opgelost.
  3. Strooi de agar-agar erover en verhit nog een paar minuten al roerend zodat de agar-agar z’n werk kan doen. Verwijder dan het vanillestokje en verdeel het mengsel over 4 glaasjes. Laat opstijven in de koelkast, ca. 3 uur.
  4. Verdeel de aardbeipartjes over de panna cotta’s en rasp er verse limoenschil over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023. Bij het gebruik van kokosbloesemsuiker wordt de panna cotta wel wat minder wit.