Amandel pancakes
Amandel pancakes

Ontbijt

Amandel pancakes

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

150 g plantaardige variatie op yoghurt amandel
100 g havermeel
1 el gebroken lijnzaad
1 el agavesiroop
Handje blauwe bessen

BEreidings wijze

  1. Meng het lijnzaad met 2 el water en laat het mengsel enkele minuten staan.
  2. Meng het havermeel met de amandelyoghurt en voeg een flinke scheut water toe om het mengsel wat vloeibaarder te maken. Voeg 1 el agave siroop (of meer naar smaak) en een snufje zout toe. Doe het lijnzaadpapje bij het beslag en roer door.
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Bak hierin kleine pannenkoekjes. Stapel de pannenkoekjes op en garneer ze met de blauwe bessen, agave siroop en eventueel wat takjes munt.

Boodschappen lijst

Tips

Blogger: recept Miss Havermout Tip: Je kunt ook wat blauwe bessen mee bakken in de pannenkoeken. Leg hiervoor een paar blauwe bessen in het beslag net nadat je dit in de pan hebt gedaan.