Ajvar van paprika en aubergine
Ajvar van paprika en aubergine

Sauzen & dressings

Ajvar van paprika en aubergine

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g rode paprika
600 g aubergine
3-4 teentjes knoflook
50 ml olijfolie + extra voor erover
2 el rode wijnazijn
1½ tl paprikapoeder
½ tl suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Rooster de paprika’s en aubergines met de knoflook in de oven. Haal de paprika’s en knoflook er na 20 minuten uit en de aubergines na 40 minuten. De schil is dan deels geblakerd. Laat de groenten in een met plasticfolie afgedekte kom afkoelen.
  3. Verwijder vel en zaadlijsten van de paprika’s en het vel van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in de keukenmachine. Roer de rest van de ingrediënten, behalve de olie, erdoor en giet de olie er daarna langzaam bij. Breng op smaak met zout en pepper.
  4. Schep de ajvar in potjes, bedek met olie en bewaar koel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer