Acai Blueberry Cream Pie
Acai Blueberry Cream Pie

Bakken

Acai Blueberry Cream Pie

 • Bakken
 • 8 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
50 g amandelmeel
50 g hazelnoten, fijngemalen
3 medjoul dadels
2 el cacaopoeder
2 el zaden- en pittenmix
PAARSE VULLING:
400 g kokosyoghurt, kwark of sojayoghurt
150 g blauwe bessen
4 g agar agar of 6 blaadjes gelatine
3 el agavesiroop of honing
1 el acaipoeder
Scheutje limoensap (naar smaak)
WITTE VULLING:
150 g kokosyoghurt
100 g cashewnoten, 3 uur geweekt in water
2 à 3 el agavesiroop of honing
GARNERING:
100 g blauwe bessen
2 blokjes pure chocolade, gesmolten
Pecannoten

BEreidings wijze

 1. Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de bakvorm in.
 2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed deze tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Proef even of het deeg op smaak is.
 3. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de smaken van de bodem zich met elkaar kunnen verenigen.
 4. Ga ondertussen door met het bereiden van de paarse vulling. Doe het yoghurtmengsel samen met de vanille, limoensap, blauwe bessen, acai en het zoetmiddel in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe. Voor een mooie ‘strakke’ paarse massa kun je het mengsel even mixen met een blender of met een staafmixer.
 5. Verwarm de agar-agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. (Gebruik je gelatine, laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je ze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.)
 6. Voeg de agar-agar of de gelatine toe aan het paarse mengsel. Roer dit goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat.
 7. Nu is het tijd om dit fluwelen tapijtje over de bodem te gieten in de springvorm. Wat zal dit er prachtig uitzien! Even geduld! Deze kleurrijke bolide moet weer voor 2 uur de koelkast in om op te stijven.
 8. Voor de parelwitte laag maak je de cashewnoten fijn met een blender of met een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt of yoghurt naar keuze toe samen met het zoetmiddel. Roer dit goed door elkaar en laat het mengsel even opstijven in de koelkast.
 9. Wanneer de paarse laag stevig genoeg is kun je dit parelwitte mengsel hier overheen draperen.
 10. Smelt dan 2 blokjes pure chocolade au-bain marie en schenk dit met een zwierige draai voorzichtig over de taart zodat er een swirl ontstaat. Garneer de taart met wat gebroken pecannoten en bosbessen.

Boodschappen lijst