Dessert
Abrikozenmousse met hazelnoot-kardemomkruimels
- • Dessert
- • 4 personen
- • 747 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g fruitbeleg abrikoos
- • 125 ml slagroom of plantaardig alternatief
- • 100 g bloem
- • 100 g suiker
- • 100 g geblancheerde hazelnoten, grof gehakt
- • 80 g boter of plantaardig alternatief, koud en in kleine blokjes
- • 3 blaadjes gelatine, geweld in koud water of 1 blaadje agar-agar
- • 1 tl gemalen kardemom
- • ½ tl zoutflakes
- • Ook nodig: 4 dessertglazen
BEreidings wijze
- Roer het fruitbeleg los en doe 2 eetlepels ervan in een klein pannetje. Verwarm dit en los de gewelde, uitgeknepen gelatine er al roerend in op. Meng dit door de rest van het fruitbeleg. Of voor een vega(n) dessert: verwarm de 250 g fruitbeleg en los het agar-agarblaadje erin op (hoeft niet vooraf geweekt te worden). Kook enkele minuten al roerend goed door, pas op voor aanbranden. Laat daarna afkoelen en verwerk pas verder als het op kamertemperatuur is.
- Klop de slagroom (of plantaardig alternatief, bijv. kokos whipping cream) lobbig op, dus tot de dikte van volle yoghurt. Spatel de slagroom in delen voorzichtig door het fruitbeleg. Verdeel deze mousse over 4 glazen en laat in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Meng de bloem, suiker, zoutflakes, kardemom en boter (of plantaardig alternatief) met je vingertoppen tot koekkruimels. Meng de gehakte hazelnoten erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven. Bak de kruimels in 15-18 minuten gaar en goudbruin, schep halverwege om.
- Verdeel de noten-kruimels over de mousses.
Boodschappen lijst
- Abrikozen fruitbeleg
4,29 415 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde hazelnoten
4,19 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Kardemom
9,29 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!