Abrikozen eierkoeken
Abrikozen eierkoeken

Tussendoor

Abrikozen eierkoeken

  • Tussendoor
  • 6 personen
  • 142 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g speltbloem
25 g gewelde abrikozen, in kleine stukjes
3 eieren
1 citroen, de rasp
4 el honing of agavesiroop
½ tl bakpoeder
Snufje Himalayazout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 180℃.
  2. Meng de eieren met de honing of agavesiroop in een vuurvaste kom. Plaats de kom op een pan met een laagje kokend water - het water mag de kom niet raken-, Klop met een garde of handmixer au bain-marie tot het indrukt. Haal van het vuur.
  3. Spatel de bloem, citroenrasp, bakpoeder en zout er voorzichtig en luchtig door. Het beslag mag een beetje plakkerig zijn. Spatel er vervolgens voorzichtig de stukjes abrikoos door. Hoe meer lucht in het beslag blijft, hoe luchtiger het eindresultaat.
  4. Maak van het beslag 6 hopjes met veel tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat (het beslag loopt uit). Bak de eierkoeken in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 6 eierkoeken Doe je aan krachtsport? Voeg dan een maatschep eiwitpoeder toe aan het recept en verminder de bloem met 20 gram.