Aardpeerrisotto met geitenkaas en hazelnoten
Aardpeerrisotto met geitenkaas en hazelnoten

Hoofdgerecht

Aardpeerrisotto met geitenkaas en hazelnoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 623 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml groentebouillon
300 g risottorijst
200 g aardpeer schoongeboend en in kleine blokjes
150 g verse geitenkaas, verkruimeld
150 ml witte wijn
150 ml kookroom
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
4 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
3 el peterselie, gehakt
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan op matig-laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en de helft van de groentebouillon en laat rustig doorkoken tot het vocht bijna is opgenomen door de rijst. Voeg dan de aardpeerblokjes toe en de rest van de bouillon. Laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
  2. Roer de kookroom, peterselie en 100g van de geitenkaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel over 4 borden en garneer met de hazelnoten en de rest van de geitenkaas. Maal er naar wens nog wat extra peper over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.