Hoofdgerecht
Aardpeerrisotto met geitenkaas en hazelnoten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 623 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 300 g risottorijst
- • 200 g aardpeer schoongeboend en in kleine blokjes
- • 150 g verse geitenkaas, verkruimeld
- • 150 ml witte wijn
- • 150 ml kookroom
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 4 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 3 el peterselie, gehakt
- • 2 el olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een pan op matig-laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en de helft van de groentebouillon en laat rustig doorkoken tot het vocht bijna is opgenomen door de rijst. Voeg dan de aardpeerblokjes toe en de rest van de bouillon. Laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
- Roer de kookroom, peterselie en 100g van de geitenkaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden en garneer met de hazelnoten en de rest van de geitenkaas. Maal er naar wens nog wat extra peper over.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!