Aardbeienlimonade met kefir-wei
Aardbeienlimonade met kefir-wei

Dranken

Aardbeienlimonade met kefir-wei

  • Dranken
  • 2 personen
  • 1103 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kefir
250 g aardbeien, kroontjes verwijderd
250 g palmsuiker
Versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Laat de kefir net zolang uitlekken op een kaasdoek boven een maatbeker tot er 100 ml wei uit gelekt is (je kunt de rest verder laten uitlekken en de lekkere kefir hangop bij het ontbijt of een andere gelegenheid serveren).
  2. Pureer de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
  3. Meng de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
  4. Meng de aardbeienpulp met de palmsuiker, zwarte peper en de 100 ml wei en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
  5. Schenk de limonade in een gesteriliseerde fles, draai de dop er op en laat 3 dagen fermenteren buiten de koelkast. Draai elke dag de dop even los om wat druk te laten ontsnappen. Laat de fles daarna 3 dagen in de koelkast fermenteren; haal ook nu dagelijks de druk eraf. Op dag 7 is de limonade klaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer