Dranken
Aardbeienlimonade met kefir-wei
- • Dranken
- • 2 personen
- • 1103 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kefir
- • 250 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- • 250 g palmsuiker
- • Versgemalen peper
BEreidings wijze
- Laat de kefir net zolang uitlekken op een kaasdoek boven een maatbeker tot er 100 ml wei uit gelekt is (je kunt de rest verder laten uitlekken en de lekkere kefir hangop bij het ontbijt of een andere gelegenheid serveren).
- Pureer de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
- Meng de aardbeien met de staafmixer of in de blender.
- Meng de aardbeienpulp met de palmsuiker, zwarte peper en de 100 ml wei en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
- Schenk de limonade in een gesteriliseerde fles, draai de dop er op en laat 3 dagen fermenteren buiten de koelkast. Draai elke dag de dop even los om wat druk te laten ontsnappen. Laat de fles daarna 3 dagen in de koelkast fermenteren; haal ook nu dagelijks de druk eraf. Op dag 7 is de limonade klaar.
Boodschappen lijst
- Kefir yoghurt
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Palmsuiker
3,19 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!