Voorgerecht
Aardbeiengranité met peper en basilicum
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 145 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- • 100 ml mineraalwater met koolzuur
- • 50 g suiker
- • ½ citroen, het sap
- • Handje basilicumblaadjes, in reepjes
- • 1 el pistachenootjes, gehakt
- • Snufje 3 kleuren peper
BEreidings wijze
- Kook de aardbeien met de suiker, het mineraalwater en het citroensap tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en maak er met de staafmixer een dunne puree van.
- Schep de aardbeipuree in een ruime, platte diepvriesbak en zet in de vriezer. Roer ieder half uur goed door met een vork zodat de ijskristallen breken en een mooie, losse ijsstructuur ontstaat.
- Schep de granité in glazen of coupes en garneer voorzichtig met een beetje 3 kleuren peper, pistachenootjes en basilicum.
Boodschappen lijst
- Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Mineraalwater met koolzuur
1,09 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer. Een lekkere wijn bij dit gerecht is de Pizzolato Moscato. De wijn heeft een fantastische balans tussen natuurlijk zoet en frisheid van de mousse. Hele fijne fruitige tonen van rijpe banaan, muskaatdruif, en perzik. Lichtzoet, fris en fruitig van smaak, net als de aardbeiengranité.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!