Hoofdgerecht
Aardappelcurry met broccoli, jackfruit en tikka masala
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g Aardappels, geschild in blokjes
- • 1 stronk Broccoli, roosjes
- • 1 pot Tuinbonen, uitgelekt (340 g)
- • 1 blik Jackfruit, uitgelekt (400 g)
- • 400 ml kokosmelk
- • Tikka masala currypasta, naar eigen smaak
- • 2 Uien, gesnipperd
- • 3 teentjes Knoflook, geperst
- • 1 bos Peterselie, gehakt
- • Olie om in te bakken
- • Zout en peper naar smaak
BEreidings wijze
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat de tuinbonen uitlekken. Spoel het jackfruit af en snijd het in stukken.
- Kook de aardappels totdat ze bijna gaar zijn, en giet ze af.
- Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de aardappelblokjes, jackfruit en tuinbonen toe aan de pan en bak ze kort mee. Voeg vervolgens 2-3 eetlepels tikka masala currypasta toe en roer goed door.
- Bus af met 2 dl water en de kokosmelk, dek de pan af en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.
- Breng de curry op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur. Voeg eventueel extra tikka masala kruiden toe als dat nodig is.
- Kook ondertussen de broccoli roosjes af en houd ze even warm.
- Hak de peterselie fijn en voeg het toe aan de curry voor een frisse smaak.
- Je kunt de curry serveren met naanbrood of een ander bijgerecht naar keuze.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Tuinbonen
2,69 350 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van de Vegetariërsbond.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!