Aardappelcurry met broccoli, jackfruit en tikka masala
Aardappelcurry met broccoli, jackfruit en tikka masala

Hoofdgerecht

Aardappelcurry met broccoli, jackfruit en tikka masala

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g Aardappels, geschild in blokjes
1 stronk Broccoli, roosjes
1 pot Tuinbonen, uitgelekt (340 g)
1 blik Jackfruit, uitgelekt (400 g)
400 ml kokosmelk
Tikka masala currypasta, naar eigen smaak
2 Uien, gesnipperd
3 teentjes Knoflook, geperst
1 bos Peterselie, gehakt
Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en laat de tuinbonen uitlekken. Spoel het jackfruit af en snijd het in stukken.
  2. Kook de aardappels totdat ze bijna gaar zijn, en giet ze af.
  3. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  4. Voeg de aardappelblokjes, jackfruit en tuinbonen toe aan de pan en bak ze kort mee. Voeg vervolgens 2-3 eetlepels tikka masala currypasta toe en roer goed door.
  5. Bus af met 2 dl water en de kokosmelk, dek de pan af en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.
  6. Breng de curry op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur. Voeg eventueel extra tikka masala kruiden toe als dat nodig is.
  7. Kook ondertussen de broccoli roosjes af en houd ze even warm.
  8. Hak de peterselie fijn en voeg het toe aan de curry voor een frisse smaak.
  9. Je kunt de curry serveren met naanbrood of een ander bijgerecht naar keuze.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de Vegetariërsbond.