Soep
Aardappel knolselderijsoep met venkelworst
- • Soep
- • 4 personen
- • 320 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ knolselderij, vlak voor gebruik geschild en in stukken
- • 4 el sojacuisine of room
- • 2 el olie
- • 1 tl tijmblaadjes
- • TOPPING:
- • 8 plakjes droge worst met venkelzaad, in blokjes gesneden
- • 2 el bieslook, fijngesneden
BEreidings wijze
- Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg na 5 minuten de aardappels en de knolselderij toe en fruit even mee.
- Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Laat rustig koken tot de aardappels en knolselderij gaar zijn (ca. 10 minuten).
- Bak ondertussen de worst knapperig in een koekenpan en laat uitlekken.
- Pureer de bouillon met een staafmixer. Voeg de sojacuisine of room toe.
- Top met stukjes gebakken worst en bieslook.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Het venkelzaad in deze droge worst zorgt voor een kruidige, anijsachtige smaak. Daardoor is dit soepje perfect voor bij de borrel! Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!