yakso terug naar authentieke smaak

Yakso is het merk voor de lekkere, gezonde en gevarieerde biologische Aziatische keuken. Met het uitgebreide productaanbod is het mogelijk om op een eenvoudige en betaalbare wijze een gevarieerd, smakelijk en betaalbaar oosters gerecht thuis zelf klaar te maken. Met Yakso haal je op een verantwoorde wijze de Oriënt in huis!

De biologische wereld van yakso

Het merk Yakso is ruim dertig jaar geleden (1985) ontstaan door een groep pioniers op een zelfvoorzienende biologische boerderij. Yakso maakt het voor de biologische consument mogelijk op een eenvoudige en betaalbare wijze gezonde en smakelijke oosterse gerechten thuis zelf klaar te maken. Yakso betekent in het Japans ‘Reinig je lichaam met eten’.

De Indonesische keuken

Geniet je graag van de lekkere, gezonde en gevarieerde Indonesische keuken? Dan is de Bumbu nasi/bami goreng voor jou de perfecte toevoeging aan jouw winkelmandje. Traditioneel worden de ingrediënten in een vijzel fijngewreven en samengevoegd met een beetje olie. Het aloude familierecept voor de Bumbu wordt van generatie op generatie doorgegeven. De kruidenmix is geschikt voor zowel rijst- als noedelgerechten.

Maak de wereld vrij van gifgarnalen

Bij kroepoek denk je misschien niet zo snel aan dieren. Toch bestaat het voor een groot gedeelte uit garnalen. De garnalen in de kroepoek van Yakso komen uit Ecuador waar ze op een verantwoorde, duurzame manier worden gekweekt in een natuurlijke omgeving en onder goede omstandigheden. In tegenstelling tot bij de gangbare kweek worden bij biologisch gekweekte garnalen geen groeibevorderaars of synthetische aminozuren aan het water toegevoegd. De garnalen hebben ook meer leefruimte.