Landbouwbedrijf Vredenoord

Sexbierum is een plaatsje in Friesland, dicht bij de Waddenzee. Aan de dijk ligt landbouwbedrijf Vredenoord van Jan en Eelkjen Bruinsma. Zij telen daar broccoli op een prachtige locatie in het Waddengebied. De in totaal 50 hectare land ligt verspreid om de schitterende witte boerderij.

image
image

Schone omgeving

De broccoli en de andere gewassen die Jan en Eelkjen telen kunnen groeien in een schone omgeving. Er is weinig verkeer en de frisse zeelucht waait over de velden waardoor de gewassen snel opdrogen. En doordat het ook vaak koeler is dan in de rest van Nederland, groeien de gewassen niet al te snel. Dit komt de smaak ten goede!

Broccoli
AANBIEDING

Broccoli

Nederland - 400 Gram

Broccoli recepten

groene mini kooltjes

Spruitjes zijn kleine groene kooltjes afkomstig van de spruitkool. Dit koolgewas wordt ongeveer één meter hoog en er groeien ongeveer 30 kleine kooltjes aan. Spruiten telen is geen makkelijk kunstje! Het is een moeilijke teelt, omdat het een gewas is wat lang op het veld staat en in die lange periode kunnen er dus ook ziekten en plagen optreden. De spruiten worden eind mei geplant en vanaf begin november geoogst. Deze oogst gaat door tot en met eind januari. Het zijn dus echte herfst- en wintergroenten!

Wist je dat spruiten echte vitaminebommetjes zijn? In spruiten zit zelfs meer vitamine C dan in sinaasappels! Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels.

Spruitjes recepten