eieren van familie sijbenga

keessijbenga-eieren
Op boerderij de ‘Dennenhoeve’ geven Kees en Jolanda Sijbenga sinds 2007 vol passie aandacht aan het welzijn van hun kippen. In de ‘wintergarten’ stal - een overdekte uitloop - scharrelen bijna 4.000 kippen. Daarnaast kunnen de kippen minimaal 8 uur per dag, 365 dagen per jaar buiten rondscharrelen. Daar staan lekker veel bomen en struiken die het hele jaar groen blijven.
Eieren
Demeter

Eieren

Sijbenga - 6 stuks

Sijbenga
Sijbenga

Eieren met een verhaal

De biodynamische eieren van de kippen van familie Sijbenga zijn eieren met een verhaal. De kippen van Kees Sijbenga uit Hooghalen (Drenthe) leven in de mooiste kippenuitloop van Nederland. Op een gebied van 1.7 hectare is een bos geplant met veel verschillende soorten bomen en struiken, die het jaar rond groen blijven. Deze begroeiing geeft de kippen ook in de herfst- en winterperiode beschutting. Naast de bijzondere leefomstandigheden voor de kippen, hebben deze eieren ook een bijzondere verpakking: GreeNest. Dit duurzame concept bestaat voor 50 procent uit natuurlijke grasvezels, de overige 50 procent bestaat uit gerecycled papier. Doordat deze eieren slechts van 1 boer komen, variëren ze gedurende het jaar van grootte en staan we jaarlijks een korte periode droog omdat er dan nieuwe kippen in de stal komen. 

De eieren van Kees herken je aan ei-code: 0-NL-43769-01


Bijzondere eierdoosjes

Wist je dat eieren al ruim 100 jaar in het bekende en betrouwbare eierendoosje zit? Deze eieren zitten verpakt in bijzondere eierdoosjes! Dit doosje bestaat namelijk voor meer dan 50% uit grasvezel vanuit Staatsbosbeheer. Zo staat 1 kilo natuurgras gelijk aan maar liefst 20 doosjes graskarton.

Recepten met eieren