verse broden vanmenno

Menno bakt brood zoals de Fransen dat doen; handgemaakte desembroden en stokbroden met een knapperige korst. Al zijn brood is volledig vrij van hulpstoffen en natuurlijk biologisch.
Brood vanmenno is alleen verkrijgbaar in de winkels.
Vers afgebakken in de winkel
Brood zoals brood bedoeld is: zuiver en puur van smaak. Dat is Menno ’t Hoen zijn kracht. Hij bakt brood zoals de Fransen het doen: van ongecorrigeerd biologisch meel, een eigen desemcultuur, veel water en vooral: veel tijd. Het wordt gebakken op de stenen vloer van de oven voor een onweerstaanbare korst. Opgeleid in Frankrijk weet Menno als geen ander hoe je dat doet! Speciaal voor Ekoplaza bakt hij het brood 80% zodat het in de winkel afgebakken kan worden. Dat betekent áltijd genieten van lekker vers brood!
Bewaren
Als je een stuk brood overhoudt, kun je dit op kamertemperatuur in een broodzak makkelijk tot de volgende dag bewaren. Warm het voordat je het eet nog wel even op in de oven: +/- 10 minuten op 180 graden (hetelucht). Als het buiten regent, en het brood dat je gekocht hebt is niet meer zo knapperig, kun je dit natuurlijk ook doen. Door de hitte van de oven wordt de korst weer knapperig en de kruim weer lekker zacht. Heerlijk om te beleggen, te eten bij de borrel, bij soep en salade. Of als tafelbrood met olijfolie of roomboter.
een vleugje frankrijk
Menno leerde het vak in Frankrijk en wilde dit authentieke brood heel graag in Nederland op de markt brengen: “Om het op dezelfde manier te kunnen bakken zoals ik het had geleerd, heb ik een volledige Franse bakkerij ingericht. Ondanks dat mijn brood uit minder ingrediënten bestaat dan het gemiddelde brood, heeft het toch een meer bijzondere, eigenzinnige en puurdere smaak."

Wist je dat?
- Het biologische speltbrood wordt gemaakt van 100% speltmeel (volkoren en/of bloem) en op basis van hen eigen speltdesemcultuur is. Het biologische speltmeel wordt door de Nederlandse Commandeursmolen in Mechelen gemalen.
- Het biologische tarwebrood wordt gemaakt van 100% Frans tarwemeel, dat vanmenno zelf importeert.
- De desemculturen iedere dag worden gevoed met verse biologische tarwe- of speltbloem zodat ze de volgende dag voldoende gerijpt zijn om er prachtig brood mee te kunnen bakken.
- Voor het gistbrood vanmenno word gewerkt met poolish? Een soort pannenkoekenbeslag met een paar gram gist dat een nacht lang fermenteert in de bakkerij. Zo krijgen de van nature in het meel aanwezige aroma’s voldoende tijd om te ontwikkelen. Dat proef en ruik je als er de volgende dag brood van wordt gebakken! Bij de broden van Ekoplaza wordt deze techniek gebruikt voor het bakken van het Franse stokbrood (wit en meerzaden).