verse broden van menno

vanmenno-feesttafel-met-zuurdesem

Menno bakt brood zoals de Fransen dat deden; handgemaakte desembroden en stokbroden met een knapperige korst. Hoe hij dat doet ziet René wanneer hij om zich heen kijkt in bakkerij Vanmenno. Machines helpen het proces makkelijker te maken, maar het overgrote deel wordt met de hand gedaan.

Afbak-instructie

Brood zoals brood bedoeld is: zuiver en puur van smaak. Dat is Menno ’t Hoen zijn kracht. Hij bakt brood zoals de Fransen het doen: van ongecorrigeerd meel, veel water en gebakken op de stenen vloer van de oven. Opgeleid in Frankrijk weet hij als geen ander hoe je dat doet! Speciaal voor Ekoplaza bakt hij het voor 80%. Je koopt het brood voorgebakken in de webshop, zodat je het thuis in een paar minuten tijd knapperig kunt afbakken. Dat betekent áltijd genieten van lekker vers brood! Het afbakken van de broden doe je in een goed voorverwarmde oven op 220 graden. Afhankelijk van de felheid van je oven bak je de desembroden in 12 tot 14 minuten knapperig. Het gaat erom dat de korst mooi goudbruin kleurt en de hitte van de oven tot in de kern van het brood komt. Laat het brood minimaal 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

vanmenno-menno
vanmenno-vers-uit-de-oven

Als tweede uit de stokbrodentest van het Parool

De Franse president Macron wil van de baguette werelderfgoed maken. De boulangers kijken daar vast niet van op, maar waar haal je nou het perfecte stokbrood? Bij Ekoplaza! Het Parool ging op pad om de beste stokbroden te selecteren. En je raadt het al; het stokbrood vanmenno is er daar één van! Menno ’t Hoen levert het baguettes 80 procent gebakken, ze worden ter plekke vers afgebakken in onze Ekoplaza filialen. Kom jij proeven?

Een vleugje frankrijk

Menno leerde het vak in Frankrijk en wilde dit authentieke brood heel graag in Nederland op de markt brengen: “Om het op dezelfde manier te kunnen bakken zoals ik het had geleerd, heb ik een volledige Franse bakkerij ingericht. Ondanks dat mijn brood uit minder ingrediënten bestaat dan het gemiddelde brood, heeft het toch een meer bijzondere, eigenzinnige en puurdere smaak."

vanmenno-menno-stokbrood

Chefkok René Pluim nam eind 2019 een kijkje in de bakkerij van Vanmenno. Kijk je mee?