horizon alleen de beste noten

horizon-cashewpasta

Horizon is in de hele keten betrokken. Van alle noten in deze potten is bekend waar ze groeiden en welke handen ze plukten. En dankzij 40 jaar kennis en ervaring weten ze bij Horizon precies welke noot de lekkerste is. Zo krijg jij de beste notenpasta's.

Alleen de beste noten

Pionier Gaston Smit is directeur van Horizon en koopt alle grondstoffen zelf in. Als student maakte Gaston zijn eerste notenpasta’s op zijn zolderkamertje. Hij heeft in 40 jaar flink wat kennis opgebouwd, waardoor hij inmiddels heel goed weet wat hij wil. Alleen het allerbeste. Hij weet precies hoe een vrucht of noot moet smaken en is altijd op zoek naar de beste biologische kwaliteit. Dankzij zijn jarenlange kennis en extra controles in de keten hebben Horizon notenpasta’s de beste kwaliteit én smaak. 

horizon-tahin
horizon-amandelpasta

Vanaf de plant

Vanaf de plant tot aan de pot is precies bekend welk traject de noten hebben afgelegd. Horizon haalt ze namelijk zelf uit het land van herkomst. Gedurende dit proces vinden veel kwaliteitcontroles plaats. 

Biologisch

Biologisch zit in het DNA van Horizon. Al in 1987 startte ze de Good Food Foundation om boeren in Turkije op te leiden in de biologische landbouw. Met deze boeren en de fabrieken waar de noten worden gekraakt, werkt Horizon nog altijd samen.

Amandelen

Amandelen komen al 25 jaar van een Spaanse boerencoöperatie in Andalusië. Door met stokken tegen de takken te slaan vallen de rijpe amandelen uit de boom in de grote zeilen die eronder zijn gespannen. 

Recepten met zuidvruchten of noten