Drentse aa zuivel

drentseaa-zuivelassortiment
Meer dan 33 jaar geleden zijn Eelco en Lidwien de Boer in het Drentse Dorp Rolde gestart met Kaasmakerij Karwij. In eerste instantie met het maken van boerenkaas van melk van een boer in de buurt.

Biologische zuivel

Tijd en geduld voor een perfecte smaak

De Drentse Aa is een van de oudste biologische zuivelverwerkers in Nederland, waar de ambachtelijke kwaliteit van de producten behouden blijven. Het belangrijkste kenmerk voor de uitgesproken kwaliteit van Drentse Aa is tijd. Tijd en geduld om de smaak zich optimaal te laten ontwikkelen.

Yogarde

Drentse Aa Yogarde is een uitgesproken zachte en smaakvolle yoghurt. De yoghurt is niet slijmerig, maar staat vast in de pot. De hoog gepasteuriseerde melk wordt, aangevuld met 100% rechtsdraaiende melkzuren.

Karnemelk

Het begint zeldzaam te worden; karnemelk die nog gekarnd wordt. Aan de karnemelk van Drentse Aa zuivel kun je proeven waarom het zo belangrijk is dat dit nog wel gebeurd.

drentseaa-nationaalpark
drentseaa-nationaalpark

Volle en magere yoghurt

Het assortiment wordt compleet gemaakt met de klassieke roeryoghurts van volle en magere melk. Deze yoghurtsoorten rijpen in de ketel. Na 20 uur is de melk voldoende verzuurd en wordt deze glad geroerd en afgevuld in flessen. Een extra stevige en smakelijke yoghurt is het resultaat.

Romige griekse yoghurt

De romige Griekse yoghurt van Drentse Aa in een kunststof beker gerijpt. Aan de Griekse Yoghurt wordt eigen room toegevoegd, zodat er een heerlijk romig product ontstaat. Niet alleen lekker om klassiek te eten met honing en noten, maar ook een fantastische basis voor koude sauzen of bijvoorbeeld Griekse Tzaziki.