natuurlijke honing van de traay

detraay-honing

Wouter is al meer dan 50 jaar vriend van het bijenvolk: “Al in mijn studietijd vond ik gezond eten erg belangrijk. Daardoor kwam ik in contact met een lokale imker. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste bijenkasten. Zo ontstond in 1977 het merk de Traay aan de Traayweg in Leersum. Al van jongs af aan stond ik dicht bij de natuur”, gaat Wouter verder. “Daarom koos ik ervoor om biologisch te gaan imkeren, met respect voor dier, milieu en mens. 

Biologische honing

Recepten met honing

Echte biologische honing

Om honing echt biologisch te kunnen noemen, telt ook het ‘vlieggebied’ van de bijen mee. 3 kilometer om de bijenkast heen (zo ver kan een bij vliegen) mag niet gespoten zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit kan dus in natuurgebieden zijn of bijvoorbeeld op het land van een biologische boer. Door te kiezen voor biologische honing, stimuleer je dus het beheer van aaneengesloten natuurlijke gebieden vol bloemen en met een grote biodiversiteit. 

detraay-honinggraad-bijen

Lentehoning (acacia) van Demeter-kwaliteit

“Als de Traay zijn we er dan ook best trots op dat we een heerlijke en unieke nieuwe honingsoort van heel dichtbij kunnen introduceren: lentehoning (acacia) van Demeter-kwaliteit! Voor deze honing verzamelen bijen de nectar van zoetgeurende witte bloemen van de acaciaboom en wilde bloemen in de ongerepte Duitse natuur. Heerlijk zoet en vloeibaar, dus makkelijk te verwerken in diverse gerechten." 

Acaciahoning