Biologische kiemen van de Peuleschil

In het Friese Rottevalle vind je onze kiemgroenteteler De Peuleschil. Adrie Klaassen begon hier samen met zijn vrouw 40 jaar geleden in een klein schuurtje. Het is namelijk Nederlands eerste en enige bio kiemerij!

Broccolikiemen
AANBIEDING

Broccolikiemen

Nederland - 75 Gram

Biologisch zaad als uitgangspunt

Kiemen zijn de spruiten (uitlopers) van zaden, die door warmte en water voortkomen uit de kiem in het zaad. Dat De Peuleschil enkel biologisch zaad gebruikt, is heel belangrijk. Adrie: "Een deel van het zaad blijft namelijk aan de kiem zitten en wordt dus meegegeten. Van ons zaad weten we zeker dat er tijdens de teelt geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of andere kunstmatige additieven én dat het zaad naderhand niet is behandeld met ontsmettingspoeder."

Kiemen zijn een versproduct en dus zijn ze bij De Peuleschil 7 dagen in de week in touw. Adrie: "We hebben inmiddels 10 verse kiemsoorten in ons assortiment. Deze verlangen verschillende kweekwijzen en behandelingen, welke tot stand zijn gekomen na veelvuldig experimenteren, zeer veel geduld én de ruim 40 jaar ervaring die we inmiddels hebben. Het is belangrijk om altijd de beste kwaliteit kiemen te kunnen leveren met een goede houdbaarheid.

Kiemen groeien niet in de aarde, maar op rvs-platen en in kweekbakken en worden regelmatig besproeid en gespoeld. Adrie: "Wij gebruiken alleen puur water. Verder niets. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gangbare taugé waar een toegevoegde stof er voor zorgt dat de taugé meer water vasthoudt. Dit gaat ten koste van de smaak en houdbaarheid. Onze kiemen hoef je voor gebruik niet te wassen en kun je zo in je gerechten verwerken."

ekoplaza-biologisch-depeuleschil-adrieklassen
image

zelf kiemen met zaad

Bij Ekoplaza vind je ook kiemzaden van De Peuleschil. Omdat ze de meeste zaden ook zelf gebruiken voor het produceren van hun verse kiemproducten, is de kiemkracht continue gewaarborgd. Alle soorten zijn getest en goedgekeurd op de aanwezigheid van EHEC en andere pathogene bacteriën. Wel zo veilig dus. Je kunt hiermee thuis aan de slag om je eigen alfalfa-, tuinkers- of rucolakiemen te kweken!

Recepten met kiemen