dag en dauw vers brood

dagdauw-broodkneden
Elke dag staan onze bakkers voor dag en dauw op om te werken met de beste biologische granen voor het lekkerste brood. Onze bakkers hebben jarenlange ervaring in het bakken van biologisch brood en banket op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.
Rozijn-krentenbollen

Rozijn-krentenbollen

Dag en dauw - 6 stuks

Het geheim is tijd

Door alle tijd die het deeg heeft gehad om zich te ontwikkelen, smaken de broden smeuïg, mals en blijven daardoor langer lekker vers. De werkwijze zorgt voor een typische authentieke smaak van pure ingrediënten. Deze manier van broodbereiding is gebaseerd op de traditionele wijze van brood bakken waarin tijd centraal stond. Het met de hand bereiden en decoreren van het deeg is een bijzonder en arbeidsintensief proces.

dagdauw-versbrood
Mueslibollen

Mueslibollen

Dag en dauw - 4 stuks

Traditioneel brood bereiden

Het deeg voor de van Dag & Dauw broden heeft verschillende stappen ondergaan. Eerst wordt het voordeeg gemaakt; een mengsel van water en meel dat 22 uur lang de tijd krijgt om te rijpen! Hierdoor krijgt de smaak alle tijd om zich te ontwikkelen en smaken de broden smeuïg, mals en blijven daardoor langer lekker vers. De werkwijze zorgt voor een typische authentieke smaak van pure ingrediënten. Daarna wordt dit voordeeg gemengd met water, bloem, meel en zaden voor het 'echte brooddeeg'. Dit deeg wordt tot broden gevormd, die in afzonderlijke rijsbakjes worden gelegd om voor te rijzen. Dit duurt twee uur. Vervolgens wordt het deeg in de koeling gezet, waar het wederom 16 uur kan rusten. Tenslotte wordt het brood afgebakken. 

Lekkere brood recepten