Planet loving deliciousness. chocolade van de chocolatemakers

chocolatemakers-organictaste

In de Amsterdamse cacaohaven staat de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Hier wordt de chocolade van boon tot reep zelf gemaakt, met veel aandacht voor smaak, boeren en het klimaat. Regenwoudbescherming en actief herstel van gedegradeerde bossen, gepaard met het betalen van een leefbaar inkomen maken dat Chocolatemakers trots kunnen zeggen, dat er geen chocola bestaat die beter voor mens en planeet is dan deze. Elke hap draagt bij aan een betere wereld.

ekoplaza-biologisch-chocolatemakers-repengezeild

Gezeilde cacao! De Tres Hombres repen en zeiltjes

Deze repen zijn bijzonder. Elke cacaoboon die in het Tres Hombres assortiment gebruikt wordt, is per zeilschip vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland gekomen, volledig emissievrij op pure windkracht. Voor de repen en de heerlijk knapperige zeiltjes worden Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek gebruikt. Ontdek de heerlijke smaken en geniet met een goed geweten.

Brazilië, Demeter repen, een ode aan biodiversiteit!

In geen van de gebieden waar Chocolatemakers hun cacao vandaan halen is er een gebrek aan biodiversiteit. Maar de Bom Jesus farm in de Bahia regio in Brazilië legt daar nog een schepje bovenop. Een biodivers paradijs waar cacao volgens de richtlijnen van Demeter wordt verbouwd. De Demeter repen zijn helemaal vegan (ja zelfs de caramel is vegan) en smaken verrukkelijk.

ekoplaza-biologisch-chocolatemakers-demeter
ekoplaza-biologisch-chocolatemakers-repencongosierraleon

Organic & Pure, single origin repen

In Sierra Leone en Peru worden hoogwaardige cacao's geproduceerd door samenwerkingen die armoede bestrijden en duurzame landbouw bevorderen. Village Hope traint boeren in Sierra Leone voor biologische gewassen, terwijl de Awajún-gemeenschap in Peru Criollo-cacao verbouwd, waardoor ontbossing wordt voorkomen. De 'Gorilla bar', gemaakt van Forastero cacao uit Congo, steunt de bescherming van berggorilla's door lokale gemeenschappen van inkomen te voorzien zonder hun leefgebied aan te tasten. Deze initiatieven tonen de kracht van samenwerking tussen chocolademakers en lokale gemeenschappen voor een duurzamere toekomst.

eerlijke bio chocolade

Chocolatemakers maken sinds 2011 de chocolade van boon tot reep 100% zelf. De chocolade wordt volgens eigen receptuur gemaakt waaraan zo min mogelijk suiker wordt toegevoegd. Dit vinden zij belangrijk: "Wij kopen de bonen direct bij de boer, branden zelf en nemen de tijd om een reep te maken met biologische 'single origin' bonen." De fabriek in Amsterdam is bezoekbaar en tijdens een rondleiding kunnen chocolade liefhebbers enorm veel leren (en proeven).

ekoplaza-biologisch-chocolatemakers-cacaoroze

Chocolade recepten