bumi heerlijke vleesvervangers

BUMI maakt heerlijke vleesvervangers van lupine en seitan. BUMI betekent aarde in het Indonesisch; het is een ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Onder het motto Mindful Foods willen zij samen met bewuste thuiskoks deze aarde gezond houden, door middel van voedzame én duurzame producten te ontwikkelen waar iedereen eenvoudig iets lekkers mee kookt.
Vleesvervangers van Bumi

het begin van bumi

Na het zien van enkele documentaires over het voedselsysteem besloten oprichters Florian & Daan te stoppen met het eten van dierlijke producten; de impact hiervan op het welzijn van dieren en planeet vonden ze te groot. In de keuken gingen ze experimenteren met het maken van tempeh, een voedzaam gefermenteerd product van sojabonen. Het idee ontstond om van tempeh lupine te maken; en dat bleek een groot succes! Het werd het begin van BUMI. Ze willen deze lupine tempeh beschikbaar maken voor iedereen die op zoek is naar plantaardige, voedzame én smaakvolle voeding. 

Lupine tempeh

Lupine is een eiwitrijke peulvrucht die volop in Europa groeit. Het is daarmee een duurzaam alternatief voor peulvruchten uit verre windstreken. De lupineboon geeft de tempeh een nootachtige, lichtzoete smaak. BUMI brengt deze op smaak met de lekkerste kruiden. Er is een Mexicaanse, Indiase en Aziatische variant.

Lupine tempeh

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwe en bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door haar malse 'vleesachtige' structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. BUMI brengt daaar verandering in; ze hebben het traditionele recept nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een 'pulled' structuur waardoor het een super bite heeft.
Assortiment van BUMI
image
image